четвъртък, 13 март 2008 г.

ХРИСТОВОТО ВЪПЛОЩЕНИЕ - СИЛАТА НА ЦЪРКВАТА

Йоана 3:16 –“Защото Бог толкоз възлюби светът, щото даде своя Единороден Син,за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.”

І. ПРОРОЧЕСТВОТО ЗА ХРИСТОВОТО ВЪПЛОЩЕНИЕ,
СИЛАТА НА ЦЪРКВАТА

Исая 6:8 –“После чух гласа на Господа, Който казваше: Кого да пратя? И кой ще отиде за Нас? Тогава рекох: Ето ме, изпрати мене.”
Михей 5:2 –“А ти, Витлеем Ефрато, Ако и да си малък, за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене един, който ще бъде владетел на Израил; Чийто произход е от начало, от вечността.”
Матея 1: 20 -23 –“Но, когато мислеше това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: Иосифе, сине Давидов, не бой се да вземеш жена си Мария; защото зачнатото от нея е от Святия Дух. Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус (Спасител); защото Той е, Който ще спаси людете Си от греховете им. А всичко това стана, за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва:"Ето, девица ще зачне и ще роди син, и ще Го нарекат Емануил (което значи, Бог с нас).”
Исая 11:2 - “И Духът Господен ще почива на него. Дух на мъдрост и на разум. Дух на съвет и на сила. Дух на знание и на страх от Господа.”

ІІ. РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТОС, СИЛАТА НА ЦЪРКВАТА

Йоана 1:14 -“И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава, като на Единородния от Отца, че беше пълно с благодат и истина.”
Исая 9:6 -“Защото ни се роди дете, син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде": Чудесен, Съветник, Бог Могъщ, Отец на вечността, Княз на Мира. Управлението Му и мира непрестанно ще се увеличават на Давидовия престол и на Неговото царство; за да го утвърди и поддържа чрез правосъдие и правда, от сега и до века. ”
Лука 2:12-14 –“И това ще ви бъде знака: ще намерите младенец, повит и сложен в една ясла. И внезапно заедно с ангела се намери множество небесно войнство, което хвалеше Бога, казвайки: - Слава на Бога във висините. И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение. ”

ІІІ. СЛУЖЕНИЕТО НА ХРИСТОС, СИЛАТА НА ЦЪРКВАТА

Исая 42:1, 3 –“Ето Моя Служител, Когото подкрепям, Моя Избраник, в Когото благоволи душата ми; възложих Духа Си на Него… Смазана тръстика няма да пречупи; И замъждял фитил няма да угаси; Ще постави правосъдие, според истината.”
Захария 4:6б -“...Не чрез сила, не чрез мощ; Но чрез Духът Ми, казва Господ на Силите. ”
Исая 61:1-3 -“Духът на Господа Иеова е на мене. Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките. Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените. Да проглася освобождение на пленниците и отваряне затвора на вързаните. Да проглася годината на благоволението Господне и денят на въздаянието на нашия Бог. Да утеша всичките наскърбени. Да наредя за наскърбените в Сион. Да им дам венец вместо пепел ; миро на радост вместо плач облекло на хваление вместо унил дух. За да се наричат дървета на правда, насадени от Господа, за да се прослави Той. ”
Матея 14:27 –“И учениците, като Го видяха, ходещ по водата, смутиха се и думаха, че е призрак, и от страх извикаха. А Исус веднага им проговори, казвайки: Дързайте! Аз съм; не бойте се! ”
Йоана 14:1, 12, 27- “Да се не смущава сърцето ви! Вие вярвате в Бога; вярвайте и в мене!... Истина, истина ви казвам: Който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; и по-големи от тях ще върши; защото Аз отивам при Отца… Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. ”
Римляни 8:15 -“Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! ”
Матея 16:18 –“Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър (*Канара) и на тая канара ще съградя Моята Църква; и портите на ада няма да й надделеят.
1Петрово 1:18-19 -“като знаете, че не с тленни неща – сребро, или злато – сте изкупени от суетния живот, предаден вам от бащите ви, но със скъпоценната кръв на Христа, като на агнец без недостатък и пречист. Който наистина беше предопределен преди създанието на света, но се яви в скончанието на времената за вас, които чрез Него повярвахте в Бога, Който го възкреси от мъртвите и Му е дал слава, така щото вярата и надеждата ви да бъдат в Бога.

Няма коментари: