неделя, 3 юли 2011 г.

ГОСПОД ИДЕ

( МАРАНАТА )
Д.А. 1:9-11 –“ като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето.”

I. МАРАНАТА (ГОСПОД ИДЕ)

БЛАГОВЕСТИЕТО НА ПРИРОДАТА
Псалми 19:1 –“...Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му.”

Откровение 9:2 –“И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голяма пещ; и слънцето и въздуха потъмняха от дима на пропастта.”
Исая 13:10
–“Защото небесните звезди и съзвездия Не ще дадат светенето си; Слънцето ще потъмнее при изгряването си, И луната не ще сияе със светлината си.”
Матей 24:29
–“А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.”
II. МАРАНАТА (ГОСПОД ИДЕ)
БЛАГОВЕСТИЕТО НА СВЕТА
2 Тимотей 3:1 –“А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.”
Матей 24:14 –“И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.”
Лука 18:8 –“Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята?”
III. МАРАНАТА (ГОСПОД ИДЕ)
БЛАГОВЕСТИЕТО НА СЛОВОТО
Йоан 1:1-5, 11-14
–“ В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана... У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха. А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име; които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога. И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.”
IV. МАРАНАТА (ГОСПОД ИДЕ)
БЛАГОВЕСТИЕТО НА ЦЪРКВАТА

2Коринтяни 5:19-20 –“ сиреч, че Бог в Христа примиряваше света със Себе Си, като не вменяваше на човеците прегрешенията им, и че повери на нас посланието на примирението. И тъй от Христова страна сме посланици, като че Бог чрез нас умолява; молим ви от Христова страна, примирете се с Бога,”

Няма коментари: