неделя, 24 юли 2011 г.

ДАРЪТ НА БОЖИЯТА БЛАГОДАТ

Ефесяни 2:8-9 –“Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами себе си; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.”
І. СЪЗДАДЕНИ ОТ БОГ ПО БЛАГОДАТ
Битие 1:26 –“И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.”
ІІ. ВЪЗЛЮБЕНИ ОТ БОГ ПО БЛАГОДАТ
Йоан 3:16
–“Защото Бог толкоз възлюби светът, щото даде своя Единороден Син,за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот. ”
ІІІ. СПАСЕНИ ОТ БОГ ПО БЛАГОДАТ
Ефесяни 2:8-9
–“Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами себе си; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.”
1Петрово 1:18-19
–“като знаете, че не с тленни неща – сребро, или злато – сте изкупени от суетния живот, предаден вам от бащите ви, но със скъпоценната кръв на Христа, като на Агнец без недостатък и пречист.”
ІV. СЛУЖЕЩИ ОТ БОГ ПО БЛАГОДАТ
1Петрово 2:9
–“Вие обаче сте избран род, царско свещенство, свят народ, люде, които Бог придоби, за да възвестявате превъзходствата на Тогова, който ви призва от тъмнината в своята чудесна светлина.”
1Коринтяни 12:11
–“А всичко това се върши от един и същи Дух, който разделя на всеки по особено, като му угодно.”
V. ВЪЗКРЕСЕНИ ОТ БОГ ПО БЛАГОДАТ
Йоан 14:1-3
–“Да се не смущава сърцето ви! Вие вярвате в Бога; вярвайте и в мене! В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при себе си, тъй щото дето съм аз да бъдете и вие.”
1Солунци 4:13-17
–“А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите, както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казвам чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.”
Възкресени в мигновение на око
1Коринтяни 15:52-“една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.”
VI. НАСЛЕДНИЦИ ПО БЛАГОДАТ
1Коринтяни 2:9 –“А, според, както е писано: Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, и на човешко сърце не е дохождало; всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят.”
Откровение 21:1-4 –“И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. Видях и светия град, новият Ерусалим да слиза из небето от Бога, приготвен, като невяста, украсена за мъжа си. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето скинята на Бога е с човеците. Той ще обитава с тях. Те ще бъдат Негови люде. И сам Бог техен Бог ще бъде с тях. Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.”

Няма коментари: