петък, 1 май 2009 г.

ДЕН НА ТРУДА

Йоан 5:17 –“А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега, и Аз работя.”
1Коринтяни 4:20 –“Защото Божието царство не се състои в думи, а в сила.”
Д.А.22:10б –“И Господ ми рече: Стани, иди в Дамаск, и там ще ти се каже за всичко, що ти е определено да сториш.”
І. ХАРАКТЕРЪТ НА НАШИЯ ТРУД
Йоан 6:27 –“ Работете не за храна, която се разваля, а за храна, която трае за вечен живот, която Човешкият Син ще ви даде; защото Отец, Бог, Него е потвърдил с печата си.”
Матей 6:19-21 –“ Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат. Защото, гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.”
ІІ. ПРИЗИВЪТ ЗА НАШАТА РАБОТА
Йоан 9:4 –“Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи.”
1Коринтяни 3:6, 9 –“Аз насадих, Аполос напои, но Господ прави да расте… Защото сме съработници на Бога, като вие сте Божията нива, Божие сдание.”
ІІІ. ВРЕМЕТО НА НАШАТА РАБОТА
Йоан 9:4б -”… докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи.”
ІV. КАЧЕСТВОТО НА НАШАТА РАБОТА
Ефесяни 6:5-6 –“Слуги, покорявайте се на земните си господари със страх и трепет, в простотата на сърцето си, като длъжност пред Христа. Не работете само пред очи като човекоугодници, но като Христови слуги изпълнявайте от душа Божията воля;”
V. ОТЧЕТНОСТТА НА БОЖИЯ РАБОТНИК
Матей 25:14-15, 20-21 –“ Защото е, както когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си. На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според способността му; и тръгна... И когато се приближи тоя, който бе получил петте таланта, донесе още пет таланта, и рече: Господарю, ти ми предаде пет таланта; ето спечелих още пет. Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! В малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.”

Няма коментари: