петък, 16 март 2012 г.

ГОСПОД Е СИЛА МОЯ

Псалми 43:2 –“Понеже Ти си Бог на силата ми, защо си ме отхвърлил? Защо ходя нажален, поради притеснението от неприятеля?”
І. СИЛА ЧРЕЗ БОЖИЯТА ЛЮБОВ
Йоан 3:16 –“Защото Бог толкоз възлюби светът, щото даде своя Единороден Син,за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.”
Йоан 14:1-3 –“Да се не смущава сърцето ви! Вие вярвате в Бога; вярвайте и в мене! В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при себе си, тъй щото дето съм аз да бъдете и вие.”
Матей 28:20 –“като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и, ето, Аз съм с вас през всичките дни до свършването на века.[Амин].”
ІІ. СИЛА ЧРЕЗ ВЯРА В БОГА
Матей 17:20 –“Поради вашето маловерие. Защото истина ви казвам: Ако имате вяра, колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се от тука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно.”
Евреи 11:1 –“А вярата е даване твърда увереност за неща, за които се надяваме -имаме убеждение за неща, които не се виждат.”
ІІІ. СИЛА ЧРЕЗ БОЖИЕТО ЗАСТЪПНИЧЕСТВО
Лука 22:31-32 –“[И рече Господ]: Симоне, Симоне, ето, Сатана ви изиска всички, за да ви пресее, като жито;- но Аз се молих за тебе, да не отслабне твоята вяра; и ти, когато се обърнеш, утвърди братята си.”
ІV. СИЛА ЧРЕЗ БОЖИЯТА ГРИЖА
Филипяни 4:19 –“А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда, според Своето богатство в слава в Христа Исуса.”
Матей 6:25-26 –“За това ви казвам: Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си какво ще облечете! Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото? Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?”
V. СИЛА ЧРЕЗ БОЖИЕТО ЦЕРЕНИЕ
Исая 53:5 –“ Но Той биде наранен, поради нашите престъпления; Бит биде, поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир. И с Неговите рани ние се изцелихме.”
VІ. СИЛА ЧРЕЗ БОЖИЕТО ПОМАЗАНИЕ ЗА СЛУЖЕНИЕ
Евреи 1:7 –“И за ангелите казва: "Който прави ангелите Си силни, като ветрове, И служителите Си, като огнен пламък. "”
Матей 10:1 -“И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.”
Марк 16:15-20 –“И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар. Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден. И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват. И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето, и седна отдясно на Бога. А те излязоха и проповядваха на всякъде, като им съдействуваше Господ, и потвърждаваше словото със знаменията, които го придружаваха. Амин.”
VІІ.СИЛА ЧРЕЗ ВЪЗНЕСЕНИЕТО
Йоан 16:7 –“Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.”
Деяние на апостолите 1:8-11 –“Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята. И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и казаха: Галилеяни, защо стоите и гледате към небето? Този Исус, който се възнесе от вас на небето, така ще дойде, както го видяхте да отива на небето.”
VІІІ. СИЛА ЧРЕЗ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО
1. Възкресение за добри дела
Римляни 8:11 –“И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.”
2. Възкресение за Вечен живот
1Солунци 4:13-17 –“А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.”
ГОСПОД Е СИЛА МОЯ!
- Сила чрез Словото Си
- Сила чрез Името Си
- Сила чрез Дарбите Си (Дарбите на Святия Дух)
- Сила чрез Ангелите Си
ГОСПОД Е СИЛА МОЯ ЧРЕЗ СВОЕТО ВСЕМОГЪЩЕСТВО!
- Всевиждащ - Всезнаещ - Всеможещ - Всесилен

Няма коментари: