понеделник, 29 март 2010 г.

ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е ПИСАНО

Матей 5:17-18 – “Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня. Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.”
I. ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е ПИСАНО ЗА МЕНЕ: "ПРЕДАДЕН ОТ ПРИЯТЕЛЯ МУ"
Псалми 41:9 -“Да! Самият ми близък приятел, комуто имах доверие; Който ядеше хляба ми, дигна ръка против мене.”
Псалми 55:13-14 -“Но ти, човек равен на мене, другар мой, и мой близък приятел. Заедно се разговаряхме сладко; С множеството ходехме в Божия дом. ”
II. ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е ПИСАНО ЗА МЕНЕ ЧРЕЗ ПРИМЕРА ЗА МЕДНАТА ЗМИЯ В ПУСТИНЯТА
Йоан 3:14 -“И, както Мойсей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкия Син.”
III. ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е ПИСАНО ЗА МЕНЕ ЧРЕЗ ПРОРОК ИСАЯ
Исая 53:4-7 -“Той наистина понесе печалта ни, и със скърбите ни се натовари. А ние Го счетохме за ударен, поразен от Бога и наскърбен. Но Той биде наранен, поради нашите престъпления; Бит биде, поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието, докарващо нашия мир; И с Неговите рани ние се изцелихме. Всички ние се заблудихме, както овци. Отбихме се всеки в своя си път. И Господ възложи на Него беззаконието на всинца ни. Той бе угнетяван, но смири себе си и не отвори устата си; Както агне, водено на клане; И, както овца, която пред стригачите си не издава глас, така Той не отвори устата си.”
IV. ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е ПИСАНО ЗА МЕНЕ В ПЕТОКНИЖИЕТО
Лука 24:27 -“И, като почна от Мойсея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания. ”
Йоан 15:25 -“Но това става и за да се изпълни, писаното в закона им слово: Намразиха ме без причина.”
Битие 3:15 –“Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.”
Битие 22:7, 14 –“Тогава Исаак продума на баща си Авраама, казвайки: Тате! А той рече: Ето ме, синко. И рече Исаак: Ето огъня и дървата, а где е агнето за всеизгарянето?... И Авраам наименува това място Иеова-ире; и според това се казва и до днес: На хълма Господ ще промисли.”
V. ОТИВАМ, СПОРЕД КАКТО Е КАЗАНО ЗА МЕНЕ:"КАТО АГНЕ ЗА КЛАНЕ"
Йоан 1:29 -“На утрешния ден Иоан вижда Исуса, идещ към него, и казва: Ето Божият Агнец, който носи греха на света!”
Йоан 19:17-18 –“И така, взеха Исуса; и Той сам носейки кръста Си излезе; и дойде на мястото наречено Лобно, което по еврейски се казва Голгота, гдето Го разпнаха, и с Него други двама, от едната и от другата страна, а Исус посред. ”
- Той създаде дървото, за да произвежда плодове и да ни храни, а ние го отрязохме и от него направихме кръст, на който Го разпнахме.
- Той създаде розата, за да ни дари наслада чрез парфюма и красотата й, но ние потъпкахме цветето, а от бодлите направихме венец, който положихме на главата Му.
- Той създаде желязото, за да си правим инструменти и да обработваме земята, а ние направихме гвоздеи, с които Го приковахме
- Той създаде хълма Сион, откъдето идва помощта ни, а ние Го разпнахме на този хълм
1Петрово 2:6 –“Ето, полагам в Сион крайъгълен камък, избран, скъпоценен; И който вярва в Него, не ще се посрами.”
Откровение 14:1 -“И видях, и, ето, Агнето стоеше на хълма Сион...”

Няма коментари: