петък, 2 декември 2016 г.

КНИГАТА БИБЛИЯ



ВЕЧНИЯТ КАЛЕНДАР НА БОГА
 
2Петрово 1:19-21 -"И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, доде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви. И това да знаете, преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога, движими от Святия Дух."
I. нуждата от природния календар в света
1. Без календар животът е немислим
2. По природния календар се управлява света
3. По календара се насрочват събрания, срещи
4. По календара се пътува
5. По природния календар се работи на полето и пр.
II. НУЖДАТА НА ЧОВЕКА ОТ ДУХОВНИЯ КАЛЕНДАР
·        Ако животът на човек без природен календар е немислим; то колко по-немислим е животът на човека без духовен календар
·        Но има ли на тази земя духовен календар?
В света има само една книга, наречена Библия, която със своето съдържание, напоено с Духа на Бога, запознава читателите си, не само с миналото и настоящето, но и с бъдещето.
Единствено Библията, Вечният календар на Бога, говори така откровено, ясно и смело за бъдещето на човека.
III. БИБЛИЯТА - вечният природен календар на бога
·       Календар, чрез който, не се измерват четирите сезонни времена; но Календар, който ни запознава с творението, смъртта и възкресението на човечеството
Откровение 8:6-12 -"И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят. Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част от земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева. И, като затръби вторият ангел, нещо, като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв, та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от морето стана кръв, та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от корабите биде унищожена. И, като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше, като факел, и падна върху третата част от реките и върху водните извори. А името на звездата е Пелин; и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха."
IV. библията - вечният политически календар на бога
1. Книгата Библия - Вечният календар на Бога, показва появата и залеза на земните царства
Даниил 2:1, 29-35 -"И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побегна от него. Царю, размишленията ти дойдоха в ума ти на леглото ти за онова, което има да стане по-после; и оня, който открива тайни, ти е явил, онова, що има да стане. Но колкото за мене, тая тайна не ми се откри чрез някоя мъдрост, която имам аз повече от всичките живи, но за да се открие на царя значението на съня, и за да разбереш размишленията на сърцето си. Ти, царю, си видял, и ето голям образ. Тоя образ, който е бил велик, и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен. Главата на тоя образ е бил от чисто злато, гърдите му от сребро, коремът му и бедрата му от мед, краката му от желязо, нозете му отчасти от желязо, а отчасти от кал. Ти си гледал, додето се е отсякъл камъкът, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил. Тогава желязото, калта, медта, среброто, и златото са се строшили изеднъж, и са станали, като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят."
2. По предсказанието на Вечния календар на Бога (Книгата Библия) - се пише политическата история
3. По Библията, Вечният календар на Бога - се следи политическата история на земята
V. Книгата Библия - вечният социологичеСКИ календар на Бога
·    Вечен календар, чрез който се измерват, не четирите годишни времена, а се следи моралното и психологическо поведение на човека в последното време
2Тимотей 3:1-5 -"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечистиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбливи, а не Боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата Му; тоже от такива се отвращавай."
VI. библията - вечният икономически календар на бога
·     Календар, чрез който се проследява международната икономическа обстановка в последното време
Матей 24:7 -"Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове."
VII. книгата библия - вечният духовен календар на бога
Матей 24:9-12 -"Тогава ще ви предадат на оскърбление, и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи, поради Моето име. И тогава мнозина ще се съблазнят, и едни други ще се намразят. И много лъжепророци ще се появят, и ще заблудят мнозина. И понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее."
·   Библията, Вечният календар, чрез който се предсказва духовното състояние на човека, на семейството, на Църквата и на обществото в последното време.
VIII.Книгата Библия е вечният диспенсационен календар на бога
Откровение 20:6 –"Блажен и свят оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу, и на Христа, и ще царуват с Него хиляда години."
Откровение 21:1 –"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече."
Откровение 22:1-5 -"След това ангелът ми показа река с вода на живот, бистра, като кристал, която извираше от престола на Бога и на Агнето, и течеше всред улицата му. И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти, като даваше плод всеки месец; и листата на дървото бяха за изцеление на народите. Нищо проклето не ще има вече; и престолът на Бога и на Агнето ще бъде в него, и Неговите слуги ще му служат. Те ще гледат лицето Му; и Неговото име ще бъде на челата им. Нощ не ще да има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветлява. И те ще царуват до вечни векове."
Книгата Библия е вечният диспенсационен календар на Бога, защото само тя ни запознава:
1. Със завършването на Старозаветната диспенсация и започването на Новозаветната диспенсация
2. Със завършването на Новозаветната диспенсация и започването на Хилядагодишната диспенсация
3. Завършването на Хилядагодишната диспенсация и започването на Новото небе и Новата земя
                                                                                                            1996 г.

"Без съмнение аз съм уверен в това: Никой не може да чете Евангелието, без да изпита чувството, че в него става дума за живата действителност. Пулсът на Исусовата личност бие във всяка дума" – Айнщайн

Няма коментари: