събота, 29 март 2014 г.

ЦЕННИТЕ КНИЖА НА БОГА



Йоан 1:1-5, 14 -"В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината, а тъмнината я не схвана. И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава, като но Единородния от Отца, пълно с благодат и истина."
I. ЦЕННИ КНИЖА НА МЕЖДУНАРОДНАТА (СВЕТОВНАТА) БОРСА
1. Ценните книжа на всяка държава
2. Страхът от притежаването на държавни ценни книжа
- Страхът от политически срив
- Страхът от икономически срив
- Страхът от финансова инфлация
3. Ценните книжа на международната борса - с вечна стойност
Матей 24:14 -"И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за заявление на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът."
- Книжа, които никога не променят стойността си
- Книжа, които са независими от инфлацията
- Книжа, които имат вечна застраховка
Ценните книжа на Бога са съхранени във Вечната Книга – Библията
II. ЦЕННИТЕ КНИЖА НА МЕЖДУНАРОДНАТА БОРСА - ЗА БОЖИЯТА МЪДРОСТ
Иов 28:12-13, 15-18 -"Но мъдростта где ще се намери? И где е мястото на разума? Човекът не познава цената й; и тя не се намира в земята на живите... Не може да се придобие със злато; И сребро не може да се претегли в замяна с нея. Не може се оцени с офирско злато, със скъпоценен оникс и сапфир. Злато и кристал не могат се сравни с нея; Нито може да се размени с вещи от най-чисто злато. Не ще се спомене корал или кристал за покупката й. Защото цената на мъдростта е по-горна от скъпоценните камъни."
Псалми 19:7 -"Законът Господен е съвършен, възвръща душата; Изявлението Господно е верно; дава мъдрост на простия."
III. ЦЕННИТЕ КНИЖА НА МЕЖДУНАРОДНАТА БОРСА - ЗА БОЖИЯТА СВЕТЛИНА
Псалми 119:105 -"Твоето слово е светилник на нозете ми, и виделина на пътеката ми."
IV. ЦЕННИТЕ КНИЖА НА МЕЖДУНАРОДНАТА БОРСА - ЗА НЕБЕСНОТО НАСЛЕДСТВО
Псалми 19:7, 10 -"Законът Господен е съвършен, възвръща душата; Изявлението Господно е верно; дава мъдрост на простия... Желателни са повече от злато, повече от изобилие чисто злато, И по-сладки от мед и от капките на медена пита."
V. ЦЕННИТЕ КНИЖА НА МЕЖДУНАРОДНАТА БОРСА - ЗА ВЕЧНИТЕ ДЕВИДЕНТИ
Псалми 1:1-3 -"Блажен оня човек, който не ходи по съвета на нечестивите; И в пътя на грешните не стои; И в събранието на присмивателите не седи; Но се наслаждава в закона на Господа; И в Неговия закон се поучава ден и нощ. Ще бъде, като дърво, посадено при потоци води, което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко, що върши ще благоуспява."
 VI. ценните книжа на човешката душа - за вечното спасение
Йоан 1:1-4, 11-13 -"В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците... У своите си дойде, но своите Му Го не приеха. А на тия, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име; които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога."
VII. ЦЕННИТЕ КНИЖА ЗА СПАСИТЕЛНАТА ВЯРА НА ЧОВЕКА
Римляни 10:17 -"И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово."
VIII.ЦЕННИТЕ КНИЖА НА БОГА НА СВЕТОВНАТА БОРСА - ЗА ОБЕЩАНАТА ГРИЖОВНОСТ
Ефесяни 3:20 -"А на Този, Който според действащата в нас сила, може да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим."
Филипяни 4:19 -"А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда, според Своето богатство в слава в Христа Исуса."
IХ. предлаганите от бога ценни книжа на международната борса
Исая 55:1-3 -"О вие, които сте жадни, дойдете всички при водите. И вие, които нямате пари дойдете купете, та яжте. Да! Дойдете купете вино и мляко без пари и без плата. Защо иждивявате пари за онова, което не е хляб; И трудът си за това, което не насища? Послушайте Ме с внимание и ще ядете благо; И душата ви ще се наслаждава с най-доброто. Приклонете ухото си и дойдете при Мене. Послушайте и душата ви ще живее. И Аз ще направя с вас вечен завет, според вярните милости, обещани на Давида."

ЦЕННИТЕ КНИЖА НА БОГА 
НА МЕЖДУНАРОДНАТА БОРСА 
Аудиопроповед



Няма коментари: