сряда, 10 ноември 2010 г.

НЕБЕСНОТО ДОСИЕ

Откровение 20:12 –“Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.”
- Неизбежното отваряне на личните досиета в Съдния ден
- Ден и нощ всеки от нас пише своето лично досие
- От личното досие, което ще бъде разсекретено в Съдния ден, нищо не може да се изгуби (добро или зло)
І. ХАРАКТЕРЪТ НА НЕБЕСНОТО ДОСИЕ
(ЧОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ ТАЙНИ)
1. Личната секретна секция на човека, съдържаща неговите тайни
Американската преса не много отдавна писа за едно неразкрито убийство в Колорадо. Един човек от мексикански произход обичал често да ходи на реката за риба. Но веднъж, във време, когато риболовът не е бил разрешен, защото рибата си хвърляла хайвера, попаднал на охраната. Рибарят и пазачът се спречкали. За да избегне глобата или ареста, рибарят извадил пистолета си, застрелял пазача и избягал. Повече от тридесет и осем години убийството на пазача останало неразкрито. Убиецът пазел в пълна тайна случилото се.
Но грехът му го преследвал през целия му живот. Измъчвал го и на смъртния одър и удължавал предсмъртната му агония. Едва когато убиецът изповядал греха си, намерил покой и починал.
Всеки от нас има в сърцето си секретна (т.е. тайна) секция. Някои тайни се научават приживе. Други се изповядват в последната изповед на смъртния одър. Трети тайни никога не се научават от хората. Човек умира с тях. Но нека да не се успокояваме, че никой нищо не знае за нашите грехове!
Помни Небесното досие! В него всичко е записано!
2. Семейното досие
Всяко семейство си има в къщи секретна секция
3. Държавното досие
Днес се вдига голям шум дали трябва да бъдат отворени досиетата, които държавата пази. Поради страха от разкриване на позорни тайни се правят различни манипулации (засекретяване, унищожаване и пр.)
Помнете! Небесно досие е това, от което трябва да се страхуваме! Всички останали досиета, колкото и да са позорни и страшни, не могат да бъдат по-страшни от него, защото са преходни!
ІІ. БАЩАТА НА ЛЪЖАТА, ИЗМАМАТА И НАСИЛИЕТО, ПРИЧИНАТА ЗА НЕБЕСНОТО ДОСИЕ
1. Досието на Иов
2. Досието на Анания и Сапфира
Д.А.5:9 –“ А Петър й рече: Защо се съгласихте да изкусите Господния Дух? Ето нозете на тия, които погребаха мъжа ти, са на вратата, и ще изнесат и тебе.”
3. Досието на Христовия предател, Юда Искариотски
Йоан 13:2 –“И когато беше готова вечерята, (като вече дяволът беше внушил в сърцето на Юда Симонова Искариотски да Го предаде),”
4. Досието на сеяча на плевелите (лъжите)
Матей 13:37-39 –“А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син; нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия; неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели.”
ІІІ. ОТВАРЯНЕТО НА ДОСИЕТАТА В ПОСЛЕДНИЯ СЪД
Откровение 20:12 –“Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.”
Откровение 21:8 –“А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.”
1. Досието на страхливите
2. Досието на невярващите
3. Досието на мръсните
4. Досието на убийците
5. Досието на блудниците
6. Досието на чародейците
7. Досието на идолопоклонниците
8. Досието на лъжците
9. Пазените небесни досиета от Всезнаещия Бог
Псалми 139:7-8 –“Къде да отида от твоя Дух? Или от присъствие- то Ти къде да побягна? Ако възляза на небето, Ти си там; Ако си постеля в преизподнята, и там си Ти.”
Битие 4:10 –“И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.”
Битие 18:20 –“И рече Господ: Понеже викът на Содома и Гомора е силен и, понеже грехът им е твърде тежък,”
Йоан 1:48 –“Натанаил му каза: Отгде ме познаваш? Исус в отговор му рече: Преди да те повика Филип, видях те като беше под смоковницата.”
ПОМНЕТЕ НЕБЕСНОТО ДОСИЕ!

Няма коментари: