сряда, 28 април 2010 г.

ЯВЛЕНИЕ

2Солунци 2:1-11 –“А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог. Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време. Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,”
I. ГРЕХОПАДЕНИЕТО (ГРЕХОЯВЛЕНИЕТО) ПРЕДИ ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ
1. Появата на човека на греха
Матей 18:7 –“Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!”
2. Появата на порнографиятаДнес ние живеем в морално деградирал свят
- Голотата се приема, като нещо съвсем обикновено
(Няма вестник или списание без гола или полугола жена)
- Порнографията ни заобикаля отвсякъде – билбордове, секс телефони, вестници, списания, телевизионни предавания и пр
3. Появата на телевизионната ера
4. Появата на компютърната ера
II. САТАНОЯВЛЕНИЕТО, ПРЕДИ ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ
2Коринтяни 11:14 –“И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;”

1. Явлението на Сатана в образа на лъжепророк
(Лъжепророкът е имитаторът на святия Дух)
1 Йоан 4:6 –“Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.”
2. Явлението на Сатана в образа на антихриста
1 Йоана 4:2-3 –“ По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.”
2 Йоан 7 –“Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.”
3. Явлението на Сатана, имитиращ образа на Бога
Откровение 16:13-14 –“И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.”
З Царе 18:24 –“Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог. И всичките люде в отговор казаха: Добро е каквото си казал.”
Тогава дяволът не успя да свали огън от небето, но в последното време ще го направи
III. БОГОЯВЛЕНИЕ (МАРАНАТА)
1 Солунци 4:13-18 –“ А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.”
1. Душеспасителната мисия на Бога
Йоан 3:16 –“Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:”
Марк 16:15-16 –“И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар. Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден.”
2. Природоявлението, преди Христовото явление (Мараната)
Матей 24 глава
3. Мараната, Христовото Богоявление
Марк 13:26-27 –“ Тогава ще видят Човешкият Син идещ на облаци с голяма сила и слава. И тогава ще изпрати ангелите, и ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от края на земята до края на небето.”
Римляни 14:11 –“Защото е писано: -"Заклевам се в живота Си, казва Господ че всяко коляно ще се преклони пред Мене, И всеки език ще славослови Бога".”

Няма коментари: