събота, 10 януари 2009 г.

С БОГА

Мт.10:38 -"И, който не вземе кръста си, и не върви след Мене, не е достоен за Мене."

I. С БОГА ЛЕСНО СЕ ВЯРВА
Йоана 20:24-29 -"А Тома, един от дванадесетте, наречен Близнак, не беше с тях, когато дохожда Исус. За това другите ученици му казаха: Видяхме Господа. А той им рече: Ако не видя на ръцете Му раните от гвоздеите, и не тура ръката си в ребрата Му, няма да повярвам. И подир осем дни учениците му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана посред тях, и рече: Мир вам! Тогава каза на Тома: Дай си пръста тук и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ. Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой! Исус му казва: Понеже ме видя, {Томо] ти повярва. Блажени ония, които, без да видят са повярвали."

II. С БОГА ЛЕСНО СЕ ВЪРВИ В ЖИВОТА
Лука 24:32 -"И рекоха помежду си: Не гореше ли в нас сърцето, когато ни говореше по пътя, тълкувайки нам писанията?"
Мат. 2:9 -"А те, като изслушаха царя, тръгнаха си; и, ето, звездата, която бяха видяли на изток, вървеше пред тях, докато дойде и спря над мястото, дето беше детето."

III. С БОГА ЛЕСНО СЕ ЖИВЕЕ
Галатяни 2:20 -"Съразпнах се с Христа, и сега вече не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе си за мене."

IV. С БОГА ЛЕСНО СЕ ЗАБРАВЯ ЗЛОТО
Матея 6:9, 12 -"А вие се молете така: "Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име... и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници."

V. С БОГА ЛЕСНО СЕ ПЕЕ
Д.А.16:23, 25(26) -"И, като ги биха много, хвърлиха ги в тъмница, и заръчаха на тъмничния началник да ги варди здраво;... Но посред нощ, когато Павел и Сила се молеха с химни на Бога, та затворниците се ослушваха в тях, (внезапно стана голям трус, така щото основите на тъмницата се поклатиха; и веднага всичките врати се отвориха, и оковите на всичките се развързаха."

VI. С БОГА ЛЕСНО СЕ МОЛИ ЧОВЕК
Римляни 8:26 -"Така също и Духът ни помага в нашата немощ; понеже не знаем да се молим, както трябва, но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания."

VII. С БОГА ЛЕСНО СЕ ПОБЕЖДАВА
Йоана 16:33 -"Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дързайте, Аз победих света."
1Йоана 4:4 -"Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги, защото по-велик е Оня, Който е във вас, от оногова, който е в света."
1Йоана 5:4-5 -"Защото всичко, що е родено от Бога, побеждава света; и тая победа, която е победила света, е спечелила нашата вяра. И кой побеждава света, ако не тоя, който вярва, че Исус е Божият Син?"

VIII. С БОГА ЛЕСНО СЕ РАБОТИ
Неемия 2:20 -"А аз, като им отговорих, рекох им: Небесният Бог, Той ще ни направи да благоуспеем; за това ние, слугите Му ще станем и ще градим..."
Яков 4:13-15 -"Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди кой си град, ще преседим там една година, и ще търгуваме, и ще спечелим; когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която за малко се явява, и после изчезнува. Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова."

Няма коментари: