неделя, 10 януари 2016 г.

ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ



2Коринтяни 4:13 -"А като имаме същия дух на вяра, според писаното:"Повярвах, за това и говорих", то и ние, понеже вярваме, затова и говорим;"
I. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ -
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЯТА ЛЮБОВ
Йоан 3:16 -"Защото Бог толкоз възлюби светът, щото даде Своя Единороден Син,за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот."
II. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ –
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЕТО СПАСЕНИЕ
Лука 19:9-10 -"И Исус му рече: Днес стана спасение на този дом; защото и този е Авраамов син. Понеже Човешкият Син дойде да потърси и да спаси погиналото. "
II. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ –
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЕТО ПРОЩЕНИЕ
Римляни 10:9-10 -"Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ и повярваш с сърцето си, че Бог го е възкръсил от мъртвите, ще се спасиш. Защото с сърце човек вярва и се оправдава, а с уста прави изповед и се спасява. Защото писанието казва:"Никой, който вярва в него, не ще се посрами."
III. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ -
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЯТА СИЛА
Деяния на апостолите 1:8 -"Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене, както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята."
IV. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ -
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЯТА ГРИЖА
Филипяни 4:19 -"А Моят Бог ще снабди всяка ваша нужда, според Своето богатство в слава в Христа Исуса."
V. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ -
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЕТО ЦЕРЕНИЕ
Марк 16:17-18б -"И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име... на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват."
VI. ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ -
ГОВОРЯ ЗА БОЖИЕТО ВЕЛИЧИЕ
Псалми 121 -"Издигам очите си към хълмовете, отдето иде помощта ми. Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята. Той няма да остави да се поклати ногата ти. Оня, Който те пази, няма да задреме, нито ще заспи Оня, Който пази Израиля. Господ ти е пазач; Господ е Твой покров отдясно ти. Слънцето няма да те повреди денем, нито луната нощем. Господ ще те пази от всяко зло; Ще пази душата ти. Господ ще пази излизането ти и влизането ти от сега и до века."

ПОВЯРВАХ, ЗАТОВА И ГОВОРЯ!!!

Няма коментари: