вторник, 8 декември 2020 г.

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – БОЖИЯТ АДВЕНТ

П-Р Д-Р СТЕФАН БАНКОВ
Пояснения на редактора (Е.Маринова):
Настоящата книга съдържа проповеди, обединени под общото заглавие:
“РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – БОЖИЯТ АДВЕНТ”
ПЪРВА ЧАСТ: Чрез поместените в нея четири проповеди, читателите придобиват представа за възпоменателния Божествен Адвент, практикуван в някои Християнски Църкви през месец Декември - чрез СИМВОЛИКАТА НА ЧЕТИРИТЕ СВЕЩИ (три червени и една бяла), запалвани последователно по време на четирите декемврийски неделни Богослужения.
Лично за мен това е един прекрасен начин за възпоменание, израз на благодарност към Бога за Неговия промисъл към човечеството чрез Въплощението на Единородния Му Син в човешка плът.
На фона на суетата, която блика навсякъде около нас през месец Декември, няма нищо по-благодатно от това, Христовата Църква да изпълни с ново съдържание този месец и да го посвети за възпоменание на Бога – чрез специално предназначени възпоменателни Богослужения.
ВТОРА ЧАСТ:Публикуваните в тази част проповеди също са предназначени за възпоменание на Божия Рождествен Адвент. Те са еднакво подходящи, както за четирите декемврийски (адвентни) недели, така и за тържествената Рождествена Възпоменателна Служба – на 25 Декември, както и за всяко неделно Богослужение през годината.
Нека за Христовата Църква в България, месец Декември да бъде месец Адвент – време, посветено за възпоменание на Празника над всички празници!
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – ПЪРВИЯТ АДВЕНТ НА БОГА!


Няма коментари: