неделя, 1 януари 2017 г.

ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА ЧРЕЗ ГОСПОДНАТА ВЕЧЕРЯ



Исая 43:19 -"Ето, Аз ще направя ново нещо; Сега ще се появи; не ще ли внимавате в него? Да! Ще направя път в пустинята, и реки в безводната земя."
Исая 42:9 –"Ето, нещата предсказани от начало се сбъднаха, И Аз ви известявам нови, Преди да се появят, казвам ви ги…"
I. за възпоменание на новата година - ЧРЕЗ НОВАТА ЗАПОВЕД
Йоан 13:34 -"Нова заповед ви давам: Да любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да любите един другиго."
II. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА - ЧРЕЗ НОВИЯ ЖИВОТ
Римляни 6:4 -"За това, чрез кръщението ние и се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот."
III. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА - ЧРЕЗ НОВИЯ ДУХ
Римляни 7:6 -"Но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов Дух, а не по вехта буква."
IV. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА - ЧРЕЗ НОВОТО СЪЗДАНИЕ
Галатяни 6:15 -"Защото нито обрязването е нещо, нито необрязването, а ново създание."
V. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА - ЧРЕЗ НОВИЯ ПЪТ
Евреи 10:(19)20 -"(И тъй братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дързост да влезем в светилището,) през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч тялото Си (*плътта Си)."
VI. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА ЧРЕЗ НОВИЯ ЧОВЕК
Ефесяни 4:24 -"И да се облечете с новия човек, създаден по образа на Бога в правдата и светостта, които са от истината."
VII. ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА НОВАТА ГОДИНА -ЧРЕЗ НОВАТА ТРАПЕЗА
Матей 26:26-28 -"И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи, и, като го даваше на учениците, рече: Вземете, яжте; това е Моето тяло. Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте, от нея всички; Защото това е Моята кръв на Новия Завет, която се пролива за мнозина за прощаване на греховете."
1. Новият Завет
2. Новият хляб
3. Новото вино
4. Новата песен
Исая 42:8-10 –„Аз съм Господ; това е Моето име; И не ща да дам славата Си на друг, Нито хвалата Си на изваяните идоли. Ето, нещата предсказани от начало се сбъднаха, И Аз ви известявам нови, Преди да се появят, казвам ви ги. Пейте на Господа нова песен, Хвалата Му от краищата на земята...“

БЛАГОСЛОВЕНА НОВА ГОДИНА!

Няма коментари: